Lidt beskrivelse om deltagerne på biblioteket den 10 oktober til 4 november 2020

Anette Palm Jensen

At male er en leg for mig. Jeg eksperimenterer med forskellige motiver og forskellige sammensætning af farverne. Jeg undersøger hvordan jeg kan skabe dybde og arbejder med lys og skygge. 

Det er meget tilfredsstillende og lærerigt for mig at fordybe mig i male processen og en stor personlig glæde.

Erna Iversen

Jeg har malet siden 80erne og er blevet mere og mere seriøs med årene. De 4 år på Aarhus Kunstakademi har betydet meget for min måde at undersøge, udforske og udtrykke mine værker på. Mine motiver er meget forskellige, ofte er det abstrakte landskaber inspireret af lokalområdet. Farven, lyset og stemningen er noget jeg altid søger at få frem i mine værker.

Lillian Hammer

Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være! Min metode er meget intuitivt, hvor farverne, det abstrakte og det figurative spiller sammen. Jeg eksperimenterer med farver og former, og fanger det der opstår. 

I mine malerier er der ofte ikke noget genkendeligt motiv, alligevel formår de at gribe opmærksomheden fra de øjne der ser på dem. Derved opstår der spændende motiver og stemninger, hos de øjne der ser. 

Jeg afprøver nye teknikker og udfordrer ofte mig selv, også i denne udstilling, med motiver fra Strandby havn. 

Thomas Justinussen

Akryl maleri 60x80 med titlen ”Når vi bliver skippere engang” Motivet kommer fra Strandby havn taget på en af vores gåture med børnebørnene. Min tilgangsvinkel til motiver er som oftest fra nutiden, noget jeg selv har set og gerne med en tvist  af originalitet. Lidt om mig selv så er jeg født og op voksen på Færøerne. Har tegnet siden jeg kan huske og malet fra teenager årene, dog med flere lange pauser ind i mellem. Jeg er nu bosat i Strandby på 20 år. 

Randi Therland
Jeg er erfaren billedkunstner. Har udstillet rigtig mange steder i Danmark. At male er at leve! Mine motiver fra havnen er de frække, kloge og støjende måger, dem elsker jeg. Når man bor ved kysten hører jeg deres skrig alle vegne og det er til stor inspirationen til lærredet.

Lone Johannessen

Lone er en erfaren billedkunstner, med mange udstillinger bag sig. Arbejder mest med malerier i olie og akryl, dog er det også blevet til en del collager. Motiverne er abstrakte, farverige og sirligt udført.

 ” Dyr og landskaber er de motiver der oftest inspirerer mig og udtrykkes på mange forskellige måder”. Lone er en af initiativtagerne til Galleri Virak i Danmarksgade i Frederikshavn.

Birgitte Skjølstrup Jensen.

Har arbejdet med billedkunst i flere år. Inspirationen kommer fra naturen, og hvad jeg ellers lige ser af foto og i aviser.

Jeg kan li` at eksperimentere med forskellige teknikker- motivet kommer ofte undervejs gennem leg med farver. Jeg er glad for at være med i Kontrasterne, Kunsthuset Strandby Havn. Det giver glæde og inspiration at være sammen med andre kunstnere.

Kunstnerfællesskab på Strandby Havn

Kontrasterne er 12 billedkunstnere fra lokalområdet, der er gået sammen om et fælles værksted i et skønt stort lokale i det store Bådhotel på Sildevej 18 på Strandby havn. 

“Vi har valgt navnet Kontrasterne, der både kan beskrive diversiteten af gruppen som personer - samt de værker, vi arbejder på”.

“Vores ønske er at skabe et kunstnerisk fællesskab til gensidig inspiration. Værkstedet danner ramme for fælles projekter, kurser, events m.m. til gavn for medlemmerne”

De 12 billedkunstnere er: Lone Johannessen, Thomas Ellintur Justinussen, Erna Iversen, Nina Schou, Lillian Hammer, Anette Palm, Suzi Rosschou, Gitte Budde, Hanne Godtliebsen, Randi Therland Madsen, Birgitte Jensen, Jens Klitkou.

Åbent Værksted

Kunstnerfællesskabet Kontrasterne åbner deres værksted for alle interesserede søndag d. 27. oktober 2019 kl. 13 - 16

Sildevej 18 på Strandby Havn, der er flag ved døren.

Kom og besøg os i vores kreative værksted og se hvordan vi arbejder. Vi har nu været i vores skønne værksted siden februar og der er blevet eksperimeteret med mange forskellige kunstneriske udtryk. Det vil vi gerne vise frem og der vil også være mulighed for køb. Vi byder på kaffe og hjemmebag og en fantasisk udsigt.

Vi vil også anbefale at se vores fælles udstilling i Strandby Kirkecenter. Den kan ses, når centret er åben. Kirkecentret holder åbent ved alle arrangementer og kirkegange.

Mange hilsner Kontrasterne: Lone Johannessen, Thomas Ellintur Justinussen, Erna Iversen, Nina Schou, Lillian Hammer, Anette Palm, Suzi Rosschou, Gitte Budde, Hanne Godtliebsen, Randi Therland Madsen, Birgitte Jensen og Jens Klitkou.

 

Kunst Udsalg

Galleri Aabenkunst den 1. og 2. september. 2018.

kl. 11 – 16 begge dage.

Der skal ryddes op i gemmerne engang imellem for at få plads til nye eksperimenter, derfor sælger vi ud af værker, der er tilbage fra tidligere udstillinger.

Vores værker kan ses i Galleri Aabenkunst på Bangsminevej 11, 9900 Frederikshavn og samtidigt på Børglum Kloster i forbindelse med Nyaabenkunst arrangementet. Udstillerne er Elsebeth Poulsen, Sæby og Erna Iversen, Elling.

I år er det sidste chance for at besøge det lille hyggelige sted, da Erna Iversen stopper med at udstille i Galleriet. ”Fremover kan mine værker ses og købes i Galleri Virak Danmarksgade 44. 9900 Frederikshavn.Jeg har valgt at stoppe, fordi der skal være mere tid til familie og børnebørn, smiler Erna”.

Elsebeth Poulsen, Sæby og er en meget erfaren kunstner, der har udstillet mange steder. Hun startede i 1982, undervisning på Aarhus Kunstakademi 1998-2001, malekursus i Italien v/ Karin de Nedergaard og på Færøerne v/ Bardur Jakpson.

”Motiverne til mine billeder tager fortrinsvis udgangspunkt i oplevelser og synsindtryk fra naturen i Danmark og rejser i udlandet. Jeg maler både naturalisme og abstrakt”.

Elsebeth har udstillet over hele landet, i udlandet og deltaget i flere censurerede udstillinger: Efterårsudstilling Kunstforeningen Limfjorden, Den gamle Tobaksfabrik og Frederikshavn Kunstmuseum.

 

Siden 1993 har Erna Iversen mest arbejdet med billeder i olie -og akrylmaling, der eksperimenteres med forskellige udtryk. Jeg begyndte for alvor at udstille i 2005.

Fra 2011 – 2015 var jeg fuldtidsstuderende på Aarhus Kunstakademi.

Motiverne er ofte abstrakte, inspireret af skrot, sten, naturen, mennesket, og ind imellem sniger der sig også blomstermotiver ind. Jeg arbejder meget med farven, lyset og stemningen i mine værker.

Brunch og kunst på Vrå Højskole
Søndag den 26. marts kan man få brunch på højskolen fra kl. 9,30 og derefter komme til
fernisering kl. 11,30 i kunstsalen. Det er et nyt tiltag fra højskolens side og det er åbent for alle
interesserede. Brunch koster noget, men ferniseringen er gratis.
De udstillende kunstnere er bl.a. Vibeke Kassow fra Frederikshavn. Vibeke har mange år arbejdet
med tekstilkunst. Vibekes billedverden er fuld af eventyr, fantasi og humor. Hun syr sine billeder i
diverse stoffer, men vel og mærke kun gamle stoffer og meget gerne fra teatrets verden.
Erna Iversen fra Elling er uddannet på Aarhus Kunstakademi indenfor maling og grafik. Erna
arbejder både med at udforske farvernes og linjernes indbyrdes relationer og med indtryk fra
naturen omkring hende.
Lone Johannessen fra Strandby bliver i hendes malerier udfordret af indtryk fra naturen, både her
og i udlandet, men også af dyr, som er et tema, hun ofte vender tilbage til. Portrætmaleriet er
også en passion for hende.
Alle 3 kunstnere kan følges på facebook
Udstillingen varer marts måned ud.

Pressemeddelelse

Høstudstilling og arbejdende værksted i Galleri Aabenkunst Bangsmindevej 11, Elling. 9900 Frederikshavn. Galleriet er åbent lørdag og søndag den 3. og 4. september kl. 11 – 16.

I forbindelse med det nordjyske kunstprojekt Nyaabenkunst.dk på Børglum Kloster, har jeg valgt at udstille egne arbejder i gennem flere år i Galleri Aabenkunst. Der udstilles både malerier, grafik og lidt skulptur og desuden vil jeg arbejde hele weekenden med at lave nye malerier.

Nyaabenkunst.dk repræsenter 31 kunstnere fra Nordjylland på Børglum Kloster.  På ferniseringen fredag den 2 september kl. 17 - 19 er der både musik og lotteri.

Der skiltes tydeligt ved Skagensvej. Galleriet ligger 7 km. nord for Frederikshavn mod Skagen. Der bydes på kaffe m.

Presse påsken 2016

Jeg er kommet i forårshumør og åbner Galleri Aabenkunst i påsken efter en længere pause.

Efter jeg er flyttet fra Aarhus og blevet fastboende på Bangsmindevej 11 tænker jeg at åbne galleriet oftere dels til udstillinger, dels til malekurser.

Der skiltes tydeligt ved Skagensvej, når galleriet er åbent. Det er det nu i påsken fra torsdag til søndag. Jeg viser nye egne værker over et tema inspireret af Råbjerg Mile og Hulsig hede. Desuden udstiller den lokale kunstner Lone Johannessen malerier i både olie og akryl og Ella Eisenhardt keramik i sin kendte stil.

Galleriet er åbent fra kl. 11 – 16.Vi byder på kaffe m.m.

Galleri Aabenkunst har i år åbent værksted og kunstudstilling på Bangsmindevej 14.

Lørdag og søndag den 5 - 6 september 2015. Åbent kl. 11 - 16 begge dage.

Vi er med i det nordjyske projekt " Ny åbenkunst" som har åbent atelie og galleri i Weekenden. Præsentationudstillingen ses på Knivholt Hovedgård på Hjørringvej i Frederikshavn. Fernisering fredag den 5 september kl. 17 - 19.  på Knivholt

I år er Galleri Åbenkunst flyttet til Birgittes værksted, hvor vi vil arbejde og udstille nye og tidligere værker. Birgittes værksted ligger lidt før vejen til Galleri Aabenkunst. Der vil være en tydelig skiltning. 

Udstiller er:  Birgitte Skjølstrup Jensen og Erna Iversen

 

Galleri Åbenkunst – Høstudstilling 2014. har fire udstillere den 6. og 7. september. Kl. 11 – 16.

Evy Blomsø debuterer i Galleri Åbenkunst. Evy er en kendt og meget erfaren keramiker i Norge og Danmark. Hun er født i Norge, har udstillet både maleri, silkemaling og keramik forskellige steder. Flyttede til Danmark i 2000, hvor hun har haft værksted og udsalg flere steder. Evy kom til Frederikshavn i 2011 hvor hun nu er bosat, her har hun bl.a. lavet trekantede tallerkner og sprængte kanonkugler til Tordenskjolds arrangement.

Anette Palm arbejder mest med naturalistiske malerier, der dog ind i mellem kan gå over i et abstrakt udtryk. Motiverne finder hun hjemme og på rejser, ofte bruger hun fotos i starten af maleprocessen. Senere tager maleriet over og det bliver min intuition der bestemmer siger Anette.

Birgitte Skjølstrup Jensen maler med akryl og olie.  Det der kendetegner Birgittes billeder, er  hendes fascination af både farver og de mange eksperimenter. Hendes billeder munder ud i abstrakte motiver. Hun udfordrer sig selv på både små og store lærreder.

Erna Iversen der ejer Galleri Åbenkunst, vil gerne præsentere en afslappet høstudstilling, hvor der samtidig er arbejdende værksted. Jeg arbejder selv med forskellige værker og materialer. I øjeblikket er jeg studerende på Århus Kunstakademi og det inspirerer mig til at udfordre både farve og komposition. Hvor langt kan jeg gå? 

Jeg glæder mig til at vise en alsidig udstilling med seriøse kunstnere. På Bangsmindevej 11, Elling, 9900 Frederikshavn.

Pressemeddelelse

Påskeudstilling i Galleri Aabenkunst Bangsmindevej 11, Elling 9900 Frederikshavn fra den 17 – 20. april 2014. Mandag den 21. april er der lukket. Åben fra kl. 11 - 16 alle dage. Besøg også den hyggelige café, hvor der altid er hjemmebag.

Super god kvalitetsudstilling i år siger Erna Iversen. Den glæder jeg mig til at vise her i Nordjylland! Se mere på www.aabenkunst.dk

Pia Möller-Light, Aarhus er uddannet fra Århus Kunstakademi 2007-2011. Blev årets kunstner i 2013, Århus Stifttiende KF. Er medlem af Billedkunstnernes forbund. Pia udstiller skulpturer og grafiske værker. Er medlem af Billedkunstnernes forbund. Pia har været repræsenteret på Kunstnernes censurerede efterårsudstilling, Den Frie Udstillingsbygning, København, 2011. Kunstnernes censurerede påskeudstilling, Kunsthal Århus, Århus, 2011 og 2013. Kunstnernes censurerede sommerudstilling, Janusbygningen, Tistrup, 2011,2012 og 2013. Nordkraftudstillingen, Nordkraft, Ålborg,  2012.         

Pia arbejder seriøst med at udvikle det grafiske billedsprog både teknisk og indholdsmæssigt. Hun er meget optaget af at fortælle de mere dystre sider af de konflikter den politiske udvikling også medfører. Pia kredser om den nøgne sandheds udtryk og prøver at formidle den enkelt, stærkt og med en tro på billedets egen evne til at åbne forståelsen for de dybere lag der ligger bag motivets overflade.

Billedkunstner Helga Bønsvig, Hobro er uddannet fra Århus Kunstakademi 2009-2013. Hun har ligeledes været repræsenteret på mange censurerede udstillinger. Kunstnernes Sommerudstilling 2013, Kunstnernes Sommerudstilling 2012, Kunstnerens Påskeudstilling 2012, Kunstnernes Sommerudstilling 2011. Om Helga Bønsvig værker kan siges.

"Mine malerier er åbne værker, der skal få os til at reflektere.  Refleksionen og tolkningen overlades til beskueren. Intentionen er at beskueren skal tænke på noget andet end det enkelte værk. 
I malerierne arbejdes der abstrakt. Det iagttagne transformeres over i et andet virkelighedsbillede. 
Former, linjer, konturer og strukturer opstår som fragmenter på billedfladen, hvor der kan være en bevægelse i det fragmentariske, det flyttes ud i et koloristisk, poetisk og minimalistisk sprog.
Farven er drivkraften. Og "jeg lytter mig frem til, hvordan de kan interagere med hinanden." " 

 

Pressemeddelelse den 7. & 8.sept. 2013 Lokalavisen Frederikshavn

Galleri Åbenkunst – Høstudstillingen. Besøg det hyggelige galleri på landet og drik en kop kaffe!I Galleri Åbenkunst på Bangsmindevej 11, Elling er der arbejdende værksted og udstilling lørdag den 7. og søndag den 8. september 2013.  Kl. 11 – 16. Vi gentager succesen med cafè.

Vi er også med i det nordjyske kunst arrangement www.Nyaabenkunst.dk og deltager samme weekend i præsentationsudstillingeni Vrå Højskoles Kunstsal. Besøg begge steder og lav sin egen kunstrute ud fra de omdelte foldere.

I Galleri Åbenkust kan du se nye billeder og skulpturer af Anette Palm, Birgitte Skjølstrup Jensen, Marianne Trenskow og Erna Iversen. Vi arbejder aktivt med maling og tegning hele weekenden og frister med boller og ”gammeldavs” kringle begge dage.

Husk der er fernisering fredag den 6. september kl. 17.00  Vrå Højskole, kunstsalen, hvor alle 48 udøvende kunstnere kan opleves. Alle er velkommen!

 

Pressemeddelelse

Galleri Åbenkunst – Påskeudstilling 2013 ved Frederikshavn

To dygtige kunstnere udstiller deres værker i det hyggelige Galleri Åbenkunst på Bangsmindevej 11, Elling 9900 Frederikshavn, der ligger 7 km. nord for Frederikshavn mod Skagen. Følg Skiltningen ved hovedvejen. I år er der, som noget nyt en lille cafe.

Der udstilles, keramik af Meta Mortensen, Randers og malerier af billedkunstner Ann Kristoffersen, Århus. Begge har adskillige udstillinger bag sig.  Se www.aabenkunst.dk

 Meta Mortensen, Randers har en fortid som speciallæge i øre-næse-halssygdomme, men valgte i 2005 at opfylde sin drøm om at arbejde med ler.  Meta er stadig søgende i forhold til lerets muligheder, men har dog udviklet sit eget særpræg i krukker og skåle. Hun er inspireret af naturen især vand, vind, is og sne, skyer og himmel, men også arkæologisk keramik fra Mellemamerika betyder meget. Teknikken sinterbegitninger, hvis stoflige overflade betager mig siger Meta. De fleste værker er modulerede. www.metamortensen.dk, mem@dadlnet.dk

Billedkunstner Ann Kristoffersen, Århus. Ann malede sit første billede i 2001. Er uddannet fra Århus Kunstakademi i 2011. Ann er inspireret af naturen og fotos der virker spændende, hun har altid sit kamera med hvor hun færdes. Malerierne tager udgangspunkt i fotos fra rejser. Eksempelvis efter at have vandret på Caminoen,  Cubarejsen m.m.  Hun er lige hjemkommet fra en rejse Nicaragua . Ann maler mest med olie på lærred, både små og store værker kan ses på udstillingen. Er medlem af kunstgruppen Stiplet. annkaakristoffersen@gmail.com

Pressemeddelelse sept. 2012 - åben værksted og udstilling
’Udsigt til farverige frodige kvinder’. Kom og byd, kom og nyd det hyggelige Galleri Åbenkunst der ligger i skønne grønne omgivelser på Bangsmindevej 11, Elling.

Den 8. & 9. september kl. 11 -17. holder vi arbejdende værksted, om søndagen kl. 15.00 er der ’sjow’ auktion siger Birgitte Skjølstrup Jensen og Erna Iversen, der i år har valgt at udstille kvinder på Bangsmindevej 11, Elling 9900 Frederikshavn. Vi kan godt li’ der sker nyt hver gang galleriet er åben, derfor er der i år et ekstra telt med malerier, der skal under hammeren.

Følg skiltene som står ved Skagensvej 7 km. nord for Frederikshavn.

Årets happening er en auktion søndag kl. 15.00, her kan man få en ’sjow’ oplevelse.

For 4. År i træk gennemføres Åbenkunst-weekenden, denne gang er præsentationsudstillingen i Siloen på havnen i Frederikshavn. Gitte Skjølstrup Jensen deltager med et kvindeportræt og Erna Iversen med en skulptur ’CloArt’, den er inspireret af kloakdæksler og udført med gipsafstøbninger. Se hjemmesiden www.aabenkunst.dk og www.nyaabenkunst.dk 

Vi byder på kaffe, vin m.m. Velkommen Birgitte og Erna

 

Påsken 2012 - Pressemeddelelse i Frederikshavn Lokalavisen

Galleri Åbenkunst holder spændende påskeudstilling med billedkunstner Kirsten Johannesen og keramiker Anny Blostrupmoen fra Randers. Kirstens værker er abstrakte og farverige, et særligt værk kan fremhæves som meget interessant, en installation med titlen ”Tankespind” hvor man kan fordybe sig i en masse forskellige tankevækkende aforismer.

Anny er norskfødt og uddannet keramiker, bor i dag i Randers. Hun har haft mange udstillinger i både Norge og Danmark. Inspirationen henter Anny ofte fra naturen, arkitekturen og historien. Vaseskulpturerne som kan ses på udstillingen er udsprunget fra den ældgamle byggeteknik der har været anvendt til bl.a. husbyggeri, hvor man har lagt sten på sten ovenpå hinanden og ofte uden bindemidler.

Åbningstider på Galleri Åbenkunst på Bangsminevej 11, Elling, 9900 Frederikshavn er alle dage fra kl. 11 – 16, mandag lukket.

Mere information kan ses på www.aabenkunst.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk